Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

«سعد الجبری» مشاور «محمد بن نایف» ولی‌عهد پیشین سعودی در دادگاه آمریکا ، علیه «محمد بن سلمان» ولی‌عهد کنونی و شماری از مشاوران بلندپایه‌اش شکایت کرده است.

اخبار بین الملل- الجبری در جریان شکایت خود از بن سلمان و مشاورانش، تأکید کرد که آنان قصد داشته‌اند سال ۲۰۱۸ وی را ترور کنند؛ اقدامی که به منزله حلقه تازه‌ای در  زنجیره درگیری چند ساله بین بن نایف و بن سلمان در داخل واشنگتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دیوید ایگناتیوس» نویسنده مشهور روزنامه «واشنگتن پست» با انتشار گزارشی به بررسی اوج‌گیری بن نایف و سپس «سقوط فاجعه‌بار وی به دست بن سلمان» پرداخت و هشدار داد که احتمالا بن نایف نیز محاکمه خواهد شد؛ مسئله‌ای که بار دیگر بر اهمیت نقش واشنگتن بر مسئله جانشینی حکومت سعودی تأکید دارد.

بیشتر بخوانید: احضاریه دادگاه واشنگتن برای ولیعهد سعودی

ولی‌عهدهای سابق و کنونی سعودی از مدت‌ها پیش با هم درگیر هستند، ولی بن سلمان موفق شد «نبرد در عرصه آمریکا» را در اواسط سال ۲۰۱۷ به سود خود پایان برساند؛ هر چند که یک دیپلمات عربی تأکید کرد که «نبرد بین طرفین بر سر واشنگتن، هنوز به پایان نرسیده است».

شبکه خبری الجزیره با انتشار گزارشی، درباره اختلافات این دو شاهزاده سعودی نوشت، دو ماه پیش، اسناد وزارت دادگستری آمریکا نشان داد که شاهزادگان دربار پادشاهی سعودی قصد دارند به شرکت‌های لابی‌گر دست یابند که با دونالد ترامپ  رئیس جمهور آمریکا ارتباط داشته باشند تا بتوانند به «ظلم سیاسی ولی‌عهد سعودی» علیه خودشان، پایان دهند.

در همین ارتباط، یک شرکت که «رابرت استریک» در آن کار می‌کند، قرار داد دو میلیون دلاری بسته است تا درخواست آزادی شاهزاده «سلمان بن عبد العزیز بن محمد آل سعود» را مطرح کند. استریک شخصی است که روابط خوبی با مسئولان دولت ترامپ دارد. وی در سال ۲۰۱۷ نیز با محمد بن نایف قرارداد بست تا از منافع وی در واشنگتن دفاع کند.

بن سلمان و بن نایف چگونه در واشنگتن با هم رقابت می‌کنند؟

به گزارش الجزیره، چند سال پیش، واشنگتن شاهد «درگیری خاموش» بین بن نایف و بن سلمان برای افزایش نفوذ خود بود. این رقابت زمانی علنی شد که وزارت کشور سعودی در می ۲۰۱۷ [مستقیماً] با یک شرکت لابی [در آمریکا] قرار داد بست تا در خدمت منافع و اهداف خود در واشنگتن باشد. در آن زمان، بن نایف در رأس وزارت کشور قرار داشت. اما عقد چنین قراردادی عجیب بود؛ زیرا عرف بر این است که سفارت هر کشوری با شرکت‌های لابی، قرارداد عقد کند، نه افراد یا نهادها داخلی.

بنا بر این گزارش، ده روز پس از قرارداد وزارت کشور سعودی با شرکت سیاسی «سنوران»، این نهاد سعودی با وزارت دادگستری آمریکا هم قرارداد بست. مدت این قرارداد یک سال بود. بر اساس آن، وزارت کشور سعودی باید مبلع پنج میلیون و چهارصد هزار دلار به صورت قسطی به این شرکت می‌داد، در مقابل در این قرار داد، بندهایی برای برقراری تماس مستقیم بین این وزارتخانه سعودی و سیاستمداران آمریکا وجود داشت.

الجزیره در ادامه نوشت، وزارت کشور سعودی مخصوصا این شرکت را انتخاب کرد؛ زیرا مدیران بلندپایه آن، به ترامپ و تیم وی نزدیک بودند. در واقع این قرارداد، اقرار واضحی به رقابت بر سر نفوذ در نهادهای آمریکایی بود. پیش از این نیز بن سلمان، یک شرکت لابی را در راستای منافع خود در واشنگتن به کار گرفته بود.

بن سلمان مؤسسه «عربیا» را تأسیس کرد که یک سال پیش بسته شد. وی شرکت موسوم به  کمیته روابط عمومی آمریکا-سعودی (ساپراک) را نیز راه‌اندازی کرد. پنج هفته بعد از قرارداد وزارت کشور سعودی، بن نایف، از ولی‌عهدی کنار گذاشته شد، و بن سلمان جایگزین وی شد.

بن فریمن، از تحلیلگران مرکز سیاست بین‌الملل در همین ارتباط تأکید کرد: «نمی‌توان انکار کرد که آمریکا در درگیری جانشینی در پادشاهی عربستان سعودی ، ایفای نقش می‌کند و بن سلمان به حمایت ترامپ چشم دوخته و عملا موفق شده است».

بن فریمن به الجزیره گفت: «سرمایه‌گذاری گسترده بن سلمان بر روی نزدیکی به ترامپ و افراد نزدیک به وی به ویژه جرد کوشنر (داماد ترامپ)، بیش از حد تصور، برای وی مفید بوده است. حمایت ترامپ از بن سلمان به وی کمک می‌کند که بتواند سلطه قدرتمندانه‌‌ای بر ارکان حکومت سعودی داشته باشد».

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آمریکا ترور واشنگتن شاهزاده سعودی ترامپ عربستان سعودی عربستان سعودی آمریکا ترور واشنگتن ولیعهد عربستان شاهزاده سعودی ترامپ وزارت کشور بن سلمان ولی عهد محمد بن بن نایف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • تایوان: چین بعد از بازگشت بلینکن تحرکات نظامی خود را از سر گرفت
  • لهستان عبور خودروهای نظامی اوکراین از خاک خود را ممنوع کرد
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد