Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@14:41:21 GMT

دولت بایدن شاید محمد بن‌نایف را آزاد کند

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۷۸۷۷

رسانه‌ای انگلیسی با اشاره به اظهارات اخیر یکی از مقامات کاخ سفید آمریکا درباره ولی‌عهد عربستان سعودی نوشت که دولت بایدن احتمالا برای آزادی شاهزاده محمد بن نایف، ولی‌عهد برکنار شده اقداماتی را اتخاذ کند.

روزنامه «فایننشال تایمز» روز چهارشنبه نوشت که دولت جو بایدن هفته گذشته «بی‌اعتنایی» حساب شده‌ای به رهبری واقعی عربستان سعودی که محمد بن سلمان، ولی عهد سعودی است، داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاخ سفید اخیراً در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره عدم تماس تلفنی بایدن با بن سلمان گفته بود که ولی‌عهد سعودی هم‌تراز او نیست و اگر هم تماسی برقرار شود، با شاه سعودی خواهد بود.

این روزنامه نوشت که دیگر دوران تماس‌های تجاری و سری بین جارد کوشنر، داماد و مشاور ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان که از طریق برنامه واتساپ صورت می‌گرفت، به سر آمده است و دولت بایدن هم در کارزار تبلیغاتی خود بارها گفته بود که با عربستان سعودی بر اساس اینکه به دلیل نقض‌های مکرر حقوق بشر کشوری «منزوی» است، تعامل خواهد داشت و قصد دارد روابط ۷۵ ساله ایالات متحده آمریکا با عربستان سعودی را مجددا بررسی کند.

فایننشال تایمز نوشت که آمریکا در آستانه رفع محرمانگی اطلاعاتی است که به موجب آن، ولی‌عهد سعودی در سال ۲۰۱۸ دستور قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار مقتول سعودی در کنسولگری ریاض را صادر کرده بود.

این روزنامه به گزارش آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا درباره این قتل اشاره می‌کند که به رغم ادعای سعودی‌ها مبنی بر «خودسرانه بودن» اقدام قتل خاشقچی، این گزارش تأیید می‌کند که بن سلمان دستور قتل را صادر کرده است. در آن مقطع ترامپ گفته بود «شاید او این دستور را صادر کرده و یا شاید هم این کار را نکرده است».

بر اساس این گزارش، ترور خاشقچی در استانبول از زمان حملات به برج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی در یازده سپتامبر ۲۰۰۱، بدترین بحران دیپماتیک با عربستان سعودی بود. در آن حملات از ۱۹ فرد عامل در این اقدام تروریستی ۱۵ تن از اتباع عربستان بودند.

فایننشال تایمز نوشت که اگرچه بعید است که آمریکا به دنبال برکناری محمد بن سلمان، فرزند مورد علاقه پادشاه سعودی از قدرت باشد ولی احتمالا دولت بایدن تمایل دارد محمد بن نایف، پسرعموی بن‌سلمان و وزیرکشور سابق را که در سال ۲۰۱۷ از ولایت‌عهدی برکنار شد و در بازداشت خانگی به سر می‌برد، آزاد کند.

بر اساس این گزارش، شاید آمریکا تلاش‌هایی برای کمک به «سعد الجابری»، افسر اطلاعاتی که متحد آمریکاست و رئیس مرکز مقابله با تروریسم عربستان سعودی بود که هم‌اکنون در کانادا به سرمی‌برد، داشته باشد. چرا که به گفته خانواده این افسر اطلاعاتی، ریاض تلاش کرده در مقابل آزاد کردن دو تن از فرزندانش، او را به عربستان بکشاند.

فایننشال تایمز با ذکر این مطالب می‌نویسد: «این مساله سؤال حساسی را درباره آنچه که برای حمایت از شاهزاده احمد (برادر پادشاه سعودی) انجام شود، مطرح می‌کند که گفته می‌شود برخی از شاهزاده‌های مطرح و شناخته‌شده او را برای خلافت سلمان بن عبدالعزیز ترجیح می‌دهند».

در این گزارش آمده است که بعید به نظر می‌رسد که تیم بایدن به رغم انزجاری که از ولی‌عهد سعودی دارد، به سمت تغییر در قدرت در عربستان سعودی حرکت کند ولی محمد بن سلمان با حمایت‌های پدرش راه را برای رسیدن به قدرت و پادشاهی هموار کرده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کاخ سفید آمریکا عربستان سعودی بایدن عربستان سعودی عربستان سعودی کاخ سفید آمریکا بایدن فایننشال تایمز عربستان سعودی محمد بن سلمان ولی عهد سعودی دولت بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد

یک سناتور دموکرات آمریکایی ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را زیر سوال برد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در پی انتشار گزارشی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قوانین بین‌المللی را در غزه نقض می کند، سناتور دموکرات کریس ون هولن در بیانیه‌ای، ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را مورد تردید قرار داد.

براساس یک گزارش کوتاه داخلی وزارت امور خارجه آمریکا، برخی مقامات ارشد آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه توصیه کردند که تضمین‌های معتبر و قابل اطمینانی از اسرائیل نیافتند که نشان دهد این رژیم از سلاح‌های آمریکایی طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر استفاده کرده و ممکن است قوانین بین‌المللی در غزه را نقض کرده باشد.

در این گزارش که به دست رویترز رسیده است، مقامات افزودند: برخی بخش‌های مطلوب در این وزارت‌خانه، تضمین‌های اسرائیل را پذیرفتند و برخی بخش‌های دیگر آنها را رد کردند و برخی دیگر هیچ موضعی اتخاذ نکردند.

براساس تفاهم‌نامه امنیت ملی که در ماه فوریه به امضای جو بایدن رسیده است، بلینکن باید تا تاریخ 8 مه گزارشی را به کنگره ارائه دهد مبنی بر اینکه آیا او تضمین‌های معتبری را از سوی اسرائیل یافته است که نشان دهد استفاده این رژیم از تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه، قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.

در ارزیابی مشترک 4 اداره تحت نظر وزارت امور خارجه گفته شده که تضمین‌های اسرائیل قابل اطمینان و معتبر نیست. در این ارزیابی همچنین به 8 نمونه از اقدامات نظامی اسرائیل اشاره شده است که مقامات معتقدند سؤالات جدی را درباره نقض احتمالی قوانین بین‌المللی حقوق بشر، ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی اظهار کرد این گزارش تردیدهای جدی درباره وحدت رویه در دولت بایدن برای ارزیابی عملکرد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در غزه برطبق قوانین بین‌المللی ایجاد کرده است.

در بخش دیگر این گزارش داخلی هشدار داده شده است که بلینکن با معلق کردن ارسال کمک‌های آمریکا، توانایی اسرائیل برای رویارویی با تهدیدات احتمالی بیرون از حریم هوایی خودش را محدود کرده است و مستلزم آن است که واشنگتن فروش سلاح به کشورهای دیگر منطقه در زمان حاضر و در آینده را بار دیگر مورد ارزیابی قرار دهد.

ون هولن تصریح کرد در گزارش رویترز مشخص شده که پیشنهادات اداره های ارائه دهنده این گزارش، به دلیل امتیازات سیاسی نادیده گرفته شده است.

وی تصریح کرد تصمیم برای درنظر گرفتن تطابق اقدامات اسرائیل با قوانین بین المللی، یک حقیقت و یک قانون است. این حقایق و قوانین نباید برای دستیابی به یک نتیجه سیاسی از پیش تعیین شده، نادیده گرفته شود. اطمینان ما در معرض خطری بزرگ است.

در همین حال ون هولن و برخی دیگر قانون گذاران دموکرات، جو بایدن را برای تحمیل شروط بر کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار داده‌اند تا این رژیم برای کاهش کشتار غیرنظامیان در غزه تحت فشار قرار گیرد. تاکنون دولت بایدن کاری در این باره انجام نداده است.

تاکنون بر اثر تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از 34 هزار نفر که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند، جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات آمریکا: اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان